joi, 1 februarie 2018

Film de weekend - Lady Bird

     Lady Bird nu a fost prima opţiune de film de văzut weekend-ul acesta, sau în oricare weekend prea curând. Auzisem din stânga şi din dreapta că ar fi un film bun dar trilerul nu mă convinsese nici după a treia vizionare. Iar apoi au apărut nominalizările la Oscar. Cinci nominalizări pentru Lady Bird. Aşa că m-am gândit că trebuie să fie ceva de el.


     Soairse Ronan interpretează rolul lui Christine "Lady Bird", o tânără de 17 ani din Sacramento, care îşi doreşte de la viaţă mai mult decât ceea ce oraşul natal are să îi ofere. Făcând parte dintr-o famile modestă, dar şi cu note nu foarte strălucite, posibilităţile îi sunt limitate. Discuţiile în contradictoriu cu mama sunt la ordinea zilei, problemele existenţiale adolescentine nu lipsesc din peisaj, iubiţii, discuţiile cu prietena cea mai bună, uşoara răzvrătire împotriva sistemului şcolii catolice la care studiază, toate aceste elemente se îmbină într-o poveste armonioasă. Tema principală este însă relaţia lui Lady Bird cu mama ei. Laurie Metcalf este mama fiecăruia dintre noi, este acel părinte căruia îi este greu să se despartă de copilul lui, să îl vadă plecând pe picioarele lui.
     Cred că au fost două sau trei scene care mi-au plăcut într-adevăr foarte tare, însă nu pot spune că filmul este unul de care să îţi aminteşti pentru multă vreme. Este bine scris, bine jucat, cu uşoare influenţe indie, însă nu impresionant. Cu toate acestea merită văzut pentru rolurile impecabile jucate de Laurie Metcalf şi Soairse Ronan dar şi pentru munca depusă de Greta Gerwig, regizorul acestui film.

     Vizionare plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu