joi, 16 martie 2017

Animatiile anului 2016

    Anul 2016 a fost un an bun in materie de filme animate de care s-au putut bucura atat copiii cat si adultii. Este adevarat ca nu am reusit sa le vad pe toate pe care as fi vrut, Angry Birds Movie, Ice Age Collision si Ballerina fiind inca in asteptare, dar lista celor vazute este destul de lunga.


    Finding Dory a fost probabil cel mai asteptat film animat din ultimii zece ani. Cum sa nu te faca sa iti amintesti de copilarie cand Finding Nemo a aparut pe vremea cand inca aveai 12 ani?! Scenariul este evident: Dory, prietena cu pierderi de memorie, haioasa si plina de viata, se pierde de Nemo si tatal lui. Dar motivul pentru care ea se indeparteaza de ei este unul si mai emotionant. Amintiri ale copilariei incep sa revina asa ca pleaca in cautarea parintilor ei. Isi face prieteni noi, regaseste prieteni vechi si are parte de o aventura extraordinara. Cum era de asteptat, Nemo si tatal lui pleaca pe urmele ei, convinsi ca prietena lor are nevoie de ajutor. Este o poveste extrem de frumos spusa, emotionanata, potrivita atat pentru copiii vostri cat si pentru copiii din voi.

   Zootopia. Amuzant, educativ, captivant. Filmul asta are toate calitatile. L-am asteptat cu nerabdare deoarece inca de la primul trailer promitea multe. Povestea unui iepuras de la tara care viseaza sa devina politist de oras. Si reuseste in ciuda tuturor obstacolelor si prejecatilor. Pe langa partea motivationala, mai avem si substraturi legate de rasism, o tema abordata destul de intens anul acesta in cinematografie, droguri si efectele negative ale acestora, familie dar si intimidarea la scoala si rautatea copiilor. Este un film din care societatea de azi are multe de invatat. Duceti-va copiii si sigur isi vor dori sa fie persoane mai bune.

   The Secret Life of Pets este cea mai amuzanta animatie a acestui an. Da! Alte animale care vorbesc. Dar nu ai cum sa nu le adori, mai ales pe Snowball (photo up) a carui voce a fost nimeni altul decat cel mai comic om al generatiei sale: Kevin Hart. Probabil voi, cei care aveti animale de companie v-ati intrebat mereu ce fac prietenii vostri cat sunteti plecati. Acest film va ofera raspunsul...si este posibil sa nu va placa.

   Moana. Numarul printeselor Disney este in crestere. Si cel mai frumos, numarul printeselor care nu au nevoie de printi este din ce in ce mai mare. Moana este fiica unui sef de trib din insulele filipineze, mostenitoare a unui destin maret. Rolul ei este sa il gasesca pe semizeul Maui si sa il convinga sa repare stricaciunile provocate cu ani in urma. Dar cand acesta se dovedeste a fi un papa-lapte, Moana decide ca este de datoria ei sa isi salveze poporul chiar si fara ajutorul lui Maui. Da, este un muzical. Se canta si se danseaza, ca in toate filmele Disney cu printese, dar merita vazut. Fetitele voastre vor invata ca nu au nevoie de un barbat care sa le salveze si ca si ele pot fi eroine.

   Storks nu a fost ce mi-am imaginat ca va fi. Ma asteptam la ceva mult mai amuzant si emotionant avand in vedere stilul animatiei, si m-a dezamagit. Berzele, care inainte se ocupau cu distribuirea bebelusilor catre familiile lor, au schimbat profilul iar acum sunt cea mai cunoscuta firma de curierat. Insa cand un copil este "fabricat" din greseala, Tulip si Junior trebuie sa il duca familiei lui. Un film dragut, pentru familie.

   Trolls a fost un fel de revelatie a anului. Un film "cantacios", dar cantat de Anna Kendrick si Justin Timberlake, cu reinterpretari ale unor melodii celebre, o serie de personaje amuzante, colorate dar totusi destul de uratele (sunt troli pana la urma), cu sclipici si aventura, povesti de familie si povesti de dragoste inocente, toate ingredinetele unui film care va ramane pe retina copilului tau.. si nu numai. Poppy si Branch sunt doi troli care pleaca in aventura vietii lor, incercand sa isi salveze prietenii care au ajuns pe tava bergenilor, cei mai mari inamici ai lor. O sa fredonezi cateva zile melodiile din acest film si cu siguranta vei incerca sa iti convingi copilul ca si el poate crea un trol pe hartie.


   Sing este povestea lui Buster Moon, un urs koala proprietar al unui teatru falimentar. Ideea lui de a salva locul pe care tatal lui i l-a lasat este sa organizeze un concurs de cantat. Exact, inca unul cu animale..si cu cantece. Pe modelul tuturor emisiunilor de talente, Sing este o poveste frumoasa despre animale simple dar talentate care au nevoie de un mic imbold pentru a arata ce pot. Cel mai mult mi-a placut de Johnny, fiul unei gorile care are o banda de spargatori de banci, dar si de Rosita, mama a cateva zeci de purcelusi. Chiar merita vazut.

   Astept recomandarile voastre daca am ratat ceva. Vizionare placuta!

Un comentariu:

  1. Din punctul meu de vedere Storks este un film reusit. :) O sa incerc si The Secret Life of Pets - ai realizat o recenzie interesanta a acestui film.

    RăspundețiȘtergere