marți, 27 februarie 2018

Only the Brave -Adevăraţii supereroi

     Anul 2017 a fost un an al filmelor cu supereroi: Logan, Spider-Man: Homecoming, Wonder Woman, Justice League, Thor: Ragnarok, Guardians of the Galaxy vol 2, şi nici nu am pus la socoteală animaţiile şi filmele lego. Promovarea acestor filme a fost un fel de competiţie care a pus în umbră orice alt film care nu a fost realizat de un regizor renumit, sau care nu a investit prea mult în promovare. Aşa că Only the Brave, un film despre eroi adevăraţi, a fost uşor de trecut cu vederea.


     Deşi l-am aşteptat cu mare interes, am uitat complet de el când Marvel a început bombardamentul cu reclame şi imagini de promovare pentru Thor: Ragnarok. Only the Brave este povestea adevărată a echipei de pompieri Granit Mountain Hotshots. 19 din cei 20 de membri ai echipei au murit în timpul incendiului din Yarnell din 2013, unul dintre cele mai mari incendii forestiere din Statele Unite. Da, v-am spus finalul filmului, dar din păcate acesta nu era un secret. Filmul nu este însă despre tragedie sau despre cauzele acesteia, ci este un omagiu adus vieţii celor căzuţi, o celebrare a curajului lor şi a dedicării pentru această muncă.
     Distribuţia, formată din nume destul de cunoscute, şi-a luat foarte în serios aceste roluri, o parte dintre actori petrecând luni întregi în oraşul natal al celor 19, alături de familiile şi prietenii lor sau cu noua echipă de pompieri pentru a învăţa despre ce înseamnă această meserie şi cum se pregătesc zi de zi. Josh Brolin joacă rolul lui Eric Mash, şeful echipei şi cel care a pus bazele secţiei şi face o treabă care te lasă fără cuvinte. Jennifer Connelly a interpretat rolul soţiei lui Eric, Amanda Mash, şi a avut ocazia de a afla chiar de la acesta care este viaţa unei soţii de pompier. Jeff Bridges îşi pune din nou pălăria de cowboy, şi ne încântă cu talentul lui în rolul lui Duane Steinbrink, unul dintre prietenii cei mai apropiaţi ai lui Mash. Rolul cel mai important i-a revenit însă lui Miles Teller, unul dintre actorii din noua generaţie care nu încetează să uimească, jucând rolul lui Brendan "Donut" McDonough, singurul supravieţuitor al echipei.
     E greu de povestit despre film, pentru că, exceptând ultimele 20 de minute, este despre viaţa lor, despre legătura dintre ei, construirea încrederii şi a marii familii din care făceau parte. Mi se pare fascinant cum unii oameni asta îşi doresc să facă, cum îşi aleg un job care le pune viaţa în pericol în continuu, un job la care ştiu că pleacă dar nu ştiu când sau dacă se mai întorc.


     Vă invit să vedeţi Only the Brave. Este un film emoţionant, un film adevărat, cu eroi adevăraţi, cu supra-oameni care pun siguranţa comunităţii mai presus de orice, chiar şi decât propriile vieţi.

Un comentariu:

  1. Excelente filme, desfrutei muito. É interessante ver um filme que está baseado em fatos reais, acho que são as melhores historias, porque não necessita da ficção para fazer uma boa produção. Gostei muito de Homens de Coragem não conhecia a história e realmente gostei. A história é impactante, sempre falei que a realidade supera a ficção, acho que é um dos melhores filmes de drama. Super recomendo. É impossível não se deixar levar pelo ritmo da historia, o elenco fez possível a empatia com os seus personagens em cada uma das situações.

    RăspundețiȘtergere